Almelose fysiotherapeuten nemen hun zorgplicht serieus.

In verband met het coronavirus is ook de fysiotherapeutische zorg nagenoeg stil komen te liggen. Desondanks proberen fysiotherapeuten in de regio Almelo hun patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met digitale spreekuren en online hulpmiddelen om fit te blijven wordt het wegvallen van praktijkbezoek tijdelijk opgevangen. Face-to-face behandeling vindt uitsluitend plaats indien dit absoluut medisch noodzakelijk is. In de nabije toekomst willen de fysiotherapeuten optimaal klaarstaan voor hun patiënten.


Vijftien Almelose fysiotherapiepraktijken hebben  zich onlangs verenigd in het FysioCollectief Almelo. Dit collectief beoogt zowel de onderlinge samenwerking als de kwaliteit en organisatie van de lokale gezondheidszorg te verbeteren. In de huidige situatie rondom het coronavirus willen de fysiotherapeuten als eensgezinde groep optreden in de afstemming met verwijzers, zorgverzekeraars, het RIVM en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Door in dit verband goede gezamenlijke afspraken te maken, hoopt men binnenkort stapsgewijs de zorg binnen de fysiotherapiepraktijken op te schalen. Daarbij zullen uiteraard de richtlijnen en voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht worden genomen.

 


 

Beste fanatieke thuistrainers, patiënten en andere lezers.

Het zijn prachtig mooie dagen met heerlijk weer, fantastisch om er lekker op uit te trekken. Een stuk wandelen of fietsen kunnen wij als Fysiotherapie het Schol alleen maar toejuichen. Zorg daarbij wel voor de gepaste 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken.

Hoe lang het allemaal nog gaat duren is voor iedereen nog een vraag, daar kunnen wij helaas ook geen antwoord op geven. Als Fysiotherapie het Schol volgen we de richtlijnen van het kabinet, RIVM en onze beroepsgroep. Wij willen echter wel de zorg voor u zo goed mogelijk blijven invullen.

Zo wordt er nog steeds goed gebruik gemaakt van beeldbellen en telefonische afspraken, worden er digitaal oefenschema’s verstuurd en worden er oefenschema’s door de brievenbus gedaan. De hometrainers en andere thuis-fitnessbenodigdheden, die we eerder geleverd hebben, worden goed gebruikt en zo blijven de meest kwetsbare patiënten in beweging. Wij zijn blij dat we onze patiënten, in deze bijzondere tijd, toch zo goed mogelijk kunnen blijven helpen.

Voor de gezondheid van onze fysiotherapeuten en patiënten behandelen we, in ieder geval tot 28 april, alleen fysiek als het strikt noodzakelijk is. Daarbij moet er een verwijzing van een huisarts of specialist voorgelegd kunnen worden en mag er geen sprake zijn van verkoudheid- of griepverschijnselen. Onder strenge hygiënische eisen gaan we dan per patiënt bekijken hoe we de behandeling het best kunnen invullen. Deze manier van werken is ook voor ons erg wennen maar zo kunnen we wel op een veilige manier zorg blijven geven.

Als laatste nog een belangrijk bericht voor de mensen in onze oefengroepen. Zoals eerder vermeld zullen de oefengroepen sowieso tot 1 juni niet plaatsvinden. Afgelopen week heeft de automatische incassering over de maand maart plaatsgevonden. De maanden april en mei worden sowieso niet in rekening gebracht. Hopelijk kunnen we na die tijd weer fanatiek aan de bak.

Heeft u lichamelijke klachten, vragen of advies nodig, dan zijn we zoals altijd bereikbaar via de app of telefoon op nummer 0546-860528. We helpen u graag! Hopend op u begrip en heel veel sterkte de aankomende periode. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen en hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groeten,

Team Fysiotherapie het Schol